Sparanghelul folosit in bucatarie
Sparanghelul
este o legume din ce in ce mai cautata si folosita in retetele
culinare. Avand un gust deosebit, aromat si importante proprietati
pentru sanatate, aceasta leguma merita sa fie consumata cat mai des
posibil.
Pe
piata exista 2 tipuri de sparanghel : sparanghelul verde si
sparanghelul alb. Sparanghelul verde este cel mai raspandit si mai usor
de produs si gasit, avand o gust foarte aromat acesta este de cele mai
multe ori preparat la gratar sau in tigaie. Sparanghelul alb este mai
scump, deoarece se produce mult
mai greu decat sparanghelul verde, acesta in timpul cresterii este
ingrapat in niste straturi inalte care sa opreasca intrarea luminii,
astfel ramanand de culoare alba.
Ambele
tipuri de sparanghel, atat cel verde cat si cel alb, trebuie cumparat
si preparat cat este inca proaspat. Daca aceasta nu este proaspata se
intareste, devine lemnos si greu de consumat.
Cum se poate prepara sparanghelul verde :
- prajit in tigaie
- la grill
- la gratar
- frigarui
- la cuptor
- diferite combinatii cu alte alimente (sparanghel la cuptor cu diferite tipuri de carne, omleta cu sparanghel, etc.)
Cum se poate prepara sparanghelul alb :
- numai fiert (in garnituri , supe, salate)
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu