Riscul de cancer si alimentele nocive
Anumite tipuri de carne
Carnea de pasăre este una dintre sursele bune de proteine, substanțe nutritive necesare pentru musculatură. Totuși, dacă este prăjită sau procesată, consumată sub formă de mezeluri îți crește riscul de a suferi de un tip de cancer. Nici carnea roșie, preparată la grătar nu trebuie consumată în cantități mari. Institutul American de Cercetare a Cancerului recomandă aproximativ 18 grame de carne preparată la grătar pe săptămână.
Grăsimile parțial hidrogenate
Multe din alimentele tale favorite conțin grăsimi parțial hidrogenate, mai ales cele procesate sau coapte. Aceste grăsimi le îmbunătățesc gustul și le prelungesc perioada de valabilitate, dar îți pot afecta sănătatea și cresc riscul de cancer mamar și rectal. La citirea etichetelor, le recunoști după denumirea hidrogenat sau parțial hidrogenat, ceea ce indică prezența grăsimilor trans.
Conservele
Alimentele din conserve pot să conțină Bisfenol A (BPA), care favorizează apariția cancerului, a diabetului de tip 2. Ai grijă ca pe etichetele alimentelor conservate să fie menționat „fara BPA” sau „BPA-free”. În general, evită-le sau ia o singură porție pe zi.
Murăturile
În cantitate mică, murăturile sunt sănătoase datorită probioticelor pe care le conțin. Nu le elimina complet din dietă. Totuși, excesul, mai ales la cei care au probleme cu stomacul, poate să conducă la apariția cancerului de stomac.
Pont
Adaugă în salate și mâncăruri mai multe condimente și plante aromatice, cu acțiune de prevenire a cancerului: turmeric, oregno, salvie, rozmarin, busuioc, nucșoară, scorțișoară, cuișoare.
Băuturile alcoolice
Consumate cu moderație, băuturile alcoolice nu-ți afectează sănătatea, dar în exces îți cresc riscul de cancer hepatic, mamar sau de colon. Femeile ar trebui să nu depășească un pahar pe zi.
loading...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu