Fructele de soc au o multime de proprietati terapeutice cunoscute inca din Antichitate

Printre cele mai cunoscute se numără prevenirea cancerului, întărirea sistemului imunitar, și protejarea sănătății inimii.
Surse de antioxidanți
Studiile au arătat că boabele de soc au un nivel ridicat al antioxidanților, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Un nivel scăzut al acestora este ascociat, de cele mai multe ori, cu cancerul și bolile de inimă.
Întăresc sistemul imunitar
O sursă excelentă de vitamina C, fructele de soc s-au dovedit a fi de folos pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioadele în care acesta este slăbit. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de doctori din Israel, acestea sunt atât de eficiente datorită antocianinelor conținute, încât au început să lucreze la o formulă de tratament pentru combaterea cancerului cu fructe de soc.
Surse de energie
Dincolo de mulțimea de beneficii aduse organismului, micuțele fructe de soc ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, îmbunătățind totodată nivelul energiei. De aceea, se recomandă consumarea lor sub formă de ceai sau de suc, în special în perioadele în care te simți slăbită.
Stopează îmbătrânirea
Odată cu trecerea anilor, vârsta începe să își pună amprenta pe chip, însă poți păcăli timpul cu ajutorul fructelor de soc. Acestea conțin antioxidanți puternici care protejează celulele de degradare și păstrează corpul tânăr și sănătos.
Pentru ochi sănătoși
Fie că ai sau nu probleme cu vederea, datorită antioxidanților și elementelor nutritive pe care le conțin, fructele de soc te ajută să previi apariția afecțiunilor oculare.
Protejează inima
Consumul acestor fructe are un impact pozitiv asupra nivelului colesterolului rău (LDL), micșorându-l și reușind să regleze, totodată, nivelul colesterolului bun.
Te ajută să slăbești
Grație conținutului caloric scăzut și a cantității mare de fibre, fructele de soc te ajută să îți menții greutatea, ba mai mult, să scapi de kilogramele nedorite. Consumă-le ca un substitut al dulciurilor.



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu