Ceaiul negru previne afectiunile cardiace

Ceaiul negru dacă alegi să îl consumi fără zahăr și fără lapte poate fi o băutură constantă în viața ta, care îți va ajută organismul.
Plin de antioxidanți, denumirea de „ceai negru" se referă la culoarea frunzelor, deoarece infuzia are în general, nuanța de negru-roșiatic.
Este de ani buni considerat un aliat de nădejde al organismului, în special pentru că protejează organismul de diverse boli mai ales cele cardiovasculare, scade colesterolul și reglează greutatea corporală.
Conform studiilor făcute de compania Tea Trade Health Research Association, ceaiul negru este cel mai bun remediu al naturii care împiedică  formarea plăcilor bacteriene și limitează creșterea bacteriilor, evitând astfel degradarea dinților.

Previne afecțiunile cardiace

Doar două căni de ceai negru pe zi, și inima ta va fi ferită de eventualele accidente cardiovasculare cu până la 21%. Și asta datorită polifenolilor ce îi conține. În plus, acești antioxidanți  ajută la repararea structurii de ADN mai ales din cauza viciilor precum tutnul sau ate substanțe chimice. Față de tipul de antioxidanți ce îi poți lua din fructe și legume, cei din ceaiul negru sunt mult mai benefici.
Flavonoidele regăsite în frunzele de ceai negru ajută la menținerea sănătății arterelor, la relaxarea vaselor de sânge, oferind totodată și protecție împotriva maladiei Parkinson.

Menține sănătatea osoasă

Datorită produselor fitochimice ce se regăsesc în ceaiul negru, consumul constant ajută la menținerea osoasă și la scăderea șanselor de a dezvolta artrită.
Studiile făcute pe seama compoziției sale, au scos la iveală și faptul că acest tip de ceai oferă o numită protecție inclusiv împotriva apariției diabetului de tip 2.
Doar o singură cană de ceai este mai mult decât suficient pentru a te ajuta să te simți mai bine și să uiți de griji.

Are efect diuretic

Motivul pentru care este așa bun prieten cu silueta este acela că ajută la eliminarea toxinelor, prin efectul său diuretic. În plus polifenolul și catechinele ajută la prevenirea apariției diferitelor forme de cancer, în special pe cel ovarian în cazul femeilor.
Bineînțeles că nu este suficient doar să bei ceai negru, trebuie să ai parte de un stil de viață cât mai echilibrat.
Este de asemenea un excelent stimulent al activității cerebrale, și asta datorită cantității de cafeină ce se regăsește în cantități reduse  în ceaiul negru, fiind un stimulent minunat ce contribuie la reglarea circulației sângelui către creier.

Contraindicațiile ceaiului negru

În cazul în care ai probleme cu absorbția fierului în organism atunci este contraindicat să consumi ceai negru, decât cu o oră înainte d emasă, însă nu pe termen lung.

Deoarece are totuși un conținut de cofeină, poate favoriza creșterea tensiunii arteriale, poate predispune la insomnie mai ales dacă îl  bei seara.
În cantități foarte mari consumat, ceaiul negru favorizează pierderea mineralelor mai ales a potasiului, calciului și sodiului din organism prin intermediul urinei.
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu