Legătura dintre roșii și acnee

Roşiile sunt recunoscute mai ales pentru conținutul său de betacaroten, substanță benefică ce se regăsește  de asemenea și în morcovi, cartofi dulci, oferind acțiune protectoare mai ales împotriva acțiunii radicalilor liberi.

Specialiștii au ajuns la concluzia că principala substanță conținută de roșii și anume licopenul contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului.

În plus, în componența lor se mai regăsesc vitaminele K și calciul atât de necesari bunei funcționări a organismului, mai ales cel din urmă joacă un rol important în regenerarea țesutului osos, prevenind astfel osteoporoza.
Legătura dintre roșii și glicemie


.
Fiind o sursă bună de crom, roșii ajută la reglarea nivelului de glicemie din sânge și inhibă pofta de dulce, acesta fiind unul din motivele pentru care se recomandă consumarea lor mai ales în curele de slăbire.

Având în vedere și conținutul de Vitamina A, te va ajuta să te bucuri de o vedere mai bună, mai ales că studiile cu privire la acest aspect au demonstrat că un consum moderat și constant de roșii bio ajută la evitarea degenerării maculare.

Roșiile, secretul părului frumos

Tot vitamina A este responsabilă de acest aspect, ajutând podoaba capilără să fie rezistență. Alimentele pe care alegi să le consumi joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății tale, astfel că roșiile te pot ajuta să previi apariția afecțiunilor renale și biliare mai ales dacă le consumi fără semințe.

Având un conținut mare de fibre și de apă, roșiile sunt un mic secret în lupta împotriva surplusului de kilograme, având capacitatea de a induce senzația de sațietate, îmbunătățind digestia și ajutând organismul să elimine mai ușor toxinele acumulate.

Consumul de roșii favorizează producția de leptină, hormon responsabil cu reglarea metabolismului mai ales pentru a reduce surplusul de kilograme și pentru a controla apetitul.
Tratează acneea cu ajutorul roșiilor

Una dintre cele mai neplăcute probleme ale adolescenței, acneea, poate să îți dea bătăi de cap la orice vârstă. Aspectul pielii afectată de acnee nu este deloc ușor de suportat nici din punct de vedere fizic nici psihic, astfel că, poți scăpa de ea cu ajutorul roșiilor.

Fiind rezultatul înfundării foliculilor și a glandelor de la nivelul pielii, acneea poate cauza chiar apariția cicatricilor, mai ales dacă nu ai astâmpăr și alegi să spargi  coșurile formate.

Vitaminele A,C, E, K B6 ce se regăsesc în roșii te pot scăpa inclusiv de problema cicatricilor acneice, hrănind în același timp pielea.

Pentru asta ia o roșie coaptă bine, taie o felie și așeaz-o sub un jet de apă caldă câteva secunde, scoate-i apoi semințele și zdrobește restul roșii obținând astfel o pastă. Pasta rezultată se aplică pe tenul curățat în prealabil și se lasă în jur de o oră să acționeze.

Elimin-o la final clătind cu apă caldă din abundență și vei observa astfel rezultatele.
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu